5 ok, amiért folyamatosan mérned kell az ügyfeleid elégedettségét

Tényleg fontos mérni az ügyfelek elégedettségét, vagy csak mi gondoljuk így?

Kevés vezető van a világon, aki szeretné, ha elvándorolnak cége legjobb ügyfelei. Ez a probléma jelentős költségterheket ró a cégre, pedig rendkívül könnyen orvosolható.

A nagyobb, kiforrottabban működő cégek régen felismerték, hogy az ügyfél elégedettségi adatok folyamatos gyűjtése lehetővé teszi, hogy a cég fejlesztésre fordított erőforrásait hatékonyan, az ügyfelek igényének legjobban megfelelő módon használja fel.

Az elégedettséget mérni tehát nagyon fontos.

A BIX automatizált ügyfélelégedettség mérő rendszerét úgy fejlesztettük, hogy egy kis szolgáltató cégtől a nagy gyártó cég vezetőjéig, mindenkinek pontosan megmutassa, melyik az az ügyfél, aki épp távozni készül a cégtől, és melyik az a terület, amelynek a fejlesztése a legnagyobb hatással van a cég sikerére.

Íme 5 ok, amiért vezetőként folyamatosan mérned kell az ügyfeleid elégedettségét:

1.ok: Ha folyamatosan méred az ügyfeleid elégedettségét, csökkentheted az elvándorlás kockázatát.

Elégedettség mérés nélkül csak arról tudsz, aki nagyon elégedett vagy nagyon elégedetlen. Például, ha egy ügyfeled 10 es listán például 7esre értékeli magában az együttműködést ő általában nem panaszkodik, viszont ő az, akit az első konkurencia el fog vinni, neked pedig marad a kérdés és az új ügyfelek akvirálása, ami drága.

Ha tudod, hogy az ügyfeled nem maradéktalanul elégedett, de elégedetté teszed, a legjobb ajánlód, a leglojálisabb vevőd lesz, és ami a legfontosabb, veled marad.

2. ok: Ha tudod, mit gondolnak az ügyfeleid, hatékonyan használod fel a fejlesztési erőforrásaidat

Ahhoz, hogy előnybe kerülj a versenytársaidhoz képest, érdemes hatékonyan használni az erőforrásaidat.

Az ügyfélelégedettség mérésből pontosan kiderül például az, hogy az ügyfélszolgálatod kiváló, de az értékesítőid túl ígérnek.

Ha ezt tudod, gyorsan és egyszerűen tudod növelni az ügyfeleid elégedettségét, ha viszont nem, marad a tippelés ami köztudottan nem a leghatékonyabb fejlesztési stratégia.

3. ok: Az elégedett ügyfelek véleménye új LEADEKET szerez

Ha egy ügyfeled pozitívan nyilatkozik, csak egy lépés választ el attól, hogy ezt mindenkinek elmondja az internet segítségével. Ezek a nyilatkozatok aztán új ügyfeleket szereznek számodra.

4. ok: amit mérünk az nő

Ha folyamatosan méred az ügyfeleid elégedettségét, elkerülhetetlen, hogy növekedésnek induljon, hiszen a mérés tudatában a kollegák jobban oda fognak figyelni minden egyes ügyfélre.

Ha az elégedettség nő, több pénzt fognak nálad hagyni, ha pedig több pénzt hagynak nálad, javul a céged működése.

Mérd az ügyfeleid elégedettségét, és élvezd a sok elégedett ügyfelet.

5. ok: Behozhatatlan versenyelőny

Ha időben lépsz, egy olyan hosszútávú erőforrás kerül a kezedbe, amely nem csak pillanatnyilag ad lehetőséget a fejlődésre, hanem hosszútávon növeli a céged hatékonyságát és profitabilitását, hiszen minél előbb kezded gyűjteni az adatot, annál előbb lesz belőle használható üzleti információ, mely segíti a céged fejlődését, akár az ügyfél megtartás, akár az ügyfelek elkötelezése, akár a termék / szolgáltatás fejlesztés területén.

Ha pedig az elégedett ügyfél a cégkultúra központjává válik, nincs, aki le tud majd előzni.

Ez volt tehát az 5 ok, amiért mostantól folyamatosan mérned kell az ügyfeleid elégedettségét.

Neked melyik hozná a legnagyobb eredményt?

A BIX automatizált ügyfélelégedettség mérő rendszer segítségével ez a kérdés feleslegessé válik. Egyszerűen nem kell választanod.

Keresd kollegáinkat, és kérd a segítségüket, hogy még ma el tudd kezdeni a BIX használatát.

Recommended Posts